49-åringen sitter häktad tillsammans med en 45-årig man på sannolika skäl misstänkt för olaga frihetsberövande i slutet av förra veckan. I måndags hittades en person död vid en gödselbrunn strax utanför Moholm. Polisen misstänker att det är samma person som tidigare anmälts saknad av sina anhöriga.

49-åringen och 45-åringen är hemmahörande i norra Skaraborg och kända av polisen.

Relaterat till artikeln

49-åringen är också tidigare dömd för liknande brott.

I maj 2017 dömdes han för misshandel och olaga frihetsberövande till fängelse i ett år och sex månader.

Då hade 49-åringen skallat en man i dennes bostad för att han "misskrediterat" honom. De ska ha haft en del affärer ihop och behövde reda ut lite grejer. Enligt åklagaren tvingade 49-åringen med sig mannen i sin bil under knivhot. Färden gick hem till 49-åringen där "kompanjonen" tvingades be 49-åringens fru och barn om ursäkt.

När domen för misshandel och olaga frihetsberövande föll förekom 49-åringen redan under tolv avsnitt i belastningsregistret och har ett par långa fängelsestraff bakom sig för grov brottslighet.

I domen från 2017 skriver Skaraborgs tingsrätt att 49-åringen "sedan 2010 endast dömts för ringa narkotikabrott och rattfylleri.../... och att han sedan 2015 varit drogfri."

I januari 2018 dömdes han för narkotikabrott till fängelse i en månad. Tingsrätten skriver i domen att "brottsligheten begicks innan domen från 2017 vunnit laga kraft."

Det har den alltjämt inte gjort.

En granskning av 49-åringens familj visar också att en person i hans närhet dömts till 17 års fängelse för mord på en släkting. Det fallet gick ända till Högsta domstolen, som inte tog upp det till prövning, varför hovrättens dom står fast.

I det fallet var den mördade en småbarnspappa som hittades död i en skogsdunge efter att ha varit försvunnen i nästan en månad.

Relaterat till artikeln