Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hamid Zafar tvingas lämna uppdrag inom Moderaterna

 
Mullsjö kommun gör sig av med skolchefen – Hamid Zafar avslöjad som näthatare
Visa alla artiklar

Enligt Aftonbladet måste Mullsjö kommuns barn- och utbildningschef Hamid Zafar lämna Moderaternas integrationskommission.
– Åsikterna är oförenliga med Moderaternas värderingar, säger Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer till tidningen.

I tidningen Dagens industri säger partiledaren Ulf Kristersson, han sitter också ordförande för partiets integrationskommission där Hamid Zafar är med, att han är oerhört förvånad och att han aldrig hört talas om det hela tidigare.

– Om det här stämmer så kan han absolut inte vara kvar i vårt arbete, säger Kristersson till DI.

Det han syftar på är Dagens Nyheters avslöjande om att Hamid Zafar i flera år skrivit nedsättande om judar och homosexuella under pseudonym på nätet.

Mindre än en timme senare avslöjar Aftonbladet att Hamid Zafar inte längre får vara kvar i M:s integrationskommission.

– Detta på grund av de uppgifter som har framkommit i media om att han framfört antisemitiska och homofoba åsikter via anonyma konton i sociala medier, säger Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer till Aftonbladet.