Det var vid sextiden på tisdagsmorgonen förra veckan som Ari Kimari gjorde denna ovanliga och uppskakande upptäckt när han just hade anlänt till jobbet i Vartofta, utanför Falköping, och backat ut sin buss ur garaget.

Jag rullade sakta förbi Vartoftaskolan och såg något svart ligga på den snötäckta gräsmattan. Jag fick för mig att det "svarta" rörde på sig och bestämde mig för att köra runt kvarteret och ta en extra koll, säger Ari.

Hans farhågor om att det kunde vara en människa som låg där besannades.

Det var en man i yngre medelåldern. Han var iklädd typ finbyxor, tunn skjorta, ganska tunn jacka, skor, men inga strumpor, berättar busschauffören.

Ari Kimari fick mannen på fötter och tog in honom i bussvärmen.

Det var svårt att få någon riktig bild om vem han var och varför han hade hamnat på en gräsmatta i Vartofta i mörkret och kylan, säger han.

Ari, som var på väg mot Ugglum för en linje- och skoltur med sin buss, fick lite tidsnöd, men kände att han var tvungen att göra något för mannen.

Ärligt, jag visste inte riktigt till vem jag skulle vända mig. Polisen? Nja, det tar ju som regel lång tid innan något händer där. Ambulansen? Nja, han verkade ju inte riktigt så dålig.

Mannen fick följa med i bussen och när Ari passerade Falköping körde han fram till centralstationen och följde mannen in i den öppna och varma väntsalen.

Sedan åkte jag och körde min tur, men jag kunde såklart inte släppa händelsen, utan två timmar senare hade jag återigen möjlighet att ta mig till centralstationen, där han satt kvar inne i värmen. Efter en stund kom det en man, som kände personen som jag hade hittat ute i Vartofta, och denne lovade att hjälpa honom. Om jag förstod det hela rätt ville han uppsöka läkare, då han hade ont i en fot, berättar Ari.

Nu tycks det alltså som att det finns ett lyckligt slut på denna historia. men man kan ändå fråga sig hur det hade gått för det utsatte mannen om inte busschauffören Ari Kimari hade varit så uppmärksam där i mörkret i arla morgonstund.

Alltså, det var ju fem minusgrader och i de kläderna han hade på sig, hade han nog inte klarat sig så länge.

Till sist har Ari Kimari en rent allmän fråga.

Till vem ska man egentligen vända sig när en sådan här situation uppstår? Nu löste jag det på mitt sätt och såg till att han kom in i värmen, men jag hade givetvis velat göra mer för honom, men som sagt, jag visste inte vem jag skulle kontakta.