Postkodlotteriets tv-team, med utdelare Christian "Kicken" Lundqvist i spetsen, var på plats för att dela ut vinstcheckar på postnummer 566 93.

97 lyckliga vinnare fick dela på totalt 3 485 000 kronor och en bil.

Lyckligast av dem alla?

Förmodligen Anders Isaksson från Brandstorp. Anders blev nämligen måndagens ende miljonär.

Klockan var cirka halv elva på förmiddagen när Christian "Kicken" Lundqvist knackade på dörren hemma hos Anders på Slånbärsringen. Initialt fick Anders, som har fyra lotter, ta emot fyra checkar värda 5 000 kronor vardera.

Men det skulle komma mer. Mycket mer.

Kort därpå plockade "Kicken" fram det stora guldkuvertet. En överrumplad Anders drog ut checken och läste upp beloppet: 1 000 000 kronor.

Du är miljonär! utbrast "Kicken".

Nu är det skakigt, konstaterade en uppenbart chockad Anders Isaksson.

Det blev alltså totalt 1 020 000 kronor i vinstpengar för 53-åringen från Brandstorp. När utdelningen var avklarad hade han svårt att sätta ord på sina känslor.

Det känns kanon, riktigt kul! Men det kommer nog att ta en stund att smälta det här.

Att det var Postkodlotteriet som knackade på dörren kom som en rejäl överraskning. Faktum var att Anders gick och väntade på att sin svåger skulle komma.

Han ringde mig för några dagar sedan och bad mig ta ledigt från jobbet för att hjälpa honom med en grej. Jag tyckte att det lät lite skumt, men att det skulle bli så här hade jag aldrig kunnat ana.

Jag var glad för 20 000. När guldkuvertet åkte fram och jag förstod att jag blivit miljonär blev det bara kaos i huvudet.

Pengarna kommer Anders, som till vardags jobbar som snickare i Jönköping, att lägga på både nytta och nöje:

Först och främst ska jag bygga ett nytt garage, så jag får plats med min raggarbil och sönernas epa-traktorer. Därutöver blir det säkert någon resa tillsammans med pojkarna.

De här pengarna kommer ju inte att förändra mitt liv, men de kommer att underlätta väldigt mycket.