Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hanisch: "Vill skapa vinnarkultur"

IFK Skövde tog andra raka segern i träningsmatchen mot norska Halden. En av planens förgrundsfigurer var nyförvärvet Richard Hanisch som hoppas vara med och ta klubben till slutspel. – Vi vill skapa en vinnarkultur, säger niometersspelaren.

IFK Skövde kom från att ha sopat banan totalt med allsvenska laget RP Linköping. Den matchen vann man med 32–13. I torsdagskvällens match bjöds det på bättre motstånd i form av norska Halden men Skövde lyckades ändå knipa segern med 35–29.

– Vi gör 35 framåt och det är bra. Sen att vi släpper 29 är mindre bra, säger Richard Hanisch som menar att den andra träningsmatchen för säsongen var en bra värdemätare.

– Det var ett bättre handbollslag än vad vi mötte senast och det är klart att vi sätts på större prov och det visar att vi har mer att jobba på.

LÄS MER: Ljungkvist kan missa höstsäsongen: "Det värsta jag kan räkna med"

Den rutinerade niometersspelaren – med spel i bland annat IFK Kristianstad och Hamburg på CV:et – var en av dirigenterna i den kreativa offensiv som hemmalaget visade upp i Arena Skövdes C-hall – som var fullsmockad. Folk satt i gångarna på läktaren vilket visar att det är många som är nyfikna på det nya IFK Skövde.

Målsättningen är att nå slutspel först och främst, men att ta ut det i förskott är inget Hanisch vill göra.

– Skövde har inte varit i slutspel på många år och det kan inte bara vara som att vända på en femöring. De var ändå 14 poäng efter förra året. Men vi jobbar metodiskt. Hela stan, klubben och vi spelare suktar efter ett slutspel, säger han och fortsätter:

– Vi vill skapa en vinnarkultur. Vi får hoppas att vi fortsätter på den inslagna vägen.

MISSA INTE: IFK i semifinal 2020 målet för hemvändaren Ulf

28-åringen tycker att potentialen i laget är hög men att det som saknas är bredden.

– Det gör vi kanske om man jämför med topplagen. Vi har en bra första lina sen har vi många spännande som står på tillväxt men som kanske inte riktigt är där ännu.

Av torsdagens match att döma har den Eskilstunabördige Hanisch funnit en lekkamrat i form av Matias Helt Jepsen. Tillsammans gjorde de 10 mål och styrde det mesta i Skövdes offensiv.

– Vi är väl ganska lika. Två playmakers med samma synsätt på hur man ska skapa lägen för andra och hur vi vill spela anfallsspel.

Vad behöver ni som lag framför allt förbättra?

– Få till försvarsspelet. Det är skillnaden mot de bra lagen. Det gäller att vi kan spela bra där och få lätta mål via våra snabba kanter, säger Richard Hansich som är ny i IFK Skövde och kommer senast från spel i norska Elverum.

LÄS MER: Akbarzadeh: "Det här var inte ens okej, IFK Skövde"