Efter en otroligt jämn och oviss division 4-säsong är Åsarp-Trädet FK klart för kval. Det blev klart efter att Å/T vann hemmamatchen mot Skara FC under söndagen med klara 4–0.

Nu står det samtidigt klart vilka motståndare de kommer att få möta för att försöka nå trean igen efter nedflyttningen i fjol.

Gruppen som Å/T ingår i består av fyra lag. Förutom Å/T är det två andra lag från division 4 och ett från division 3.

Laget som kommer från trean är Melleruds IF, ett lag som sett till de senaste åren i stort gått som en jojo mellan fyran och trean. I år slutade Mellerud på den negativa kvalplatsen i division 3 mellersta med fem poäng upp till säker mark såväl som ner till direktnedflyttning. Till kvalet kommer de med fem raka matcher utan seger i ryggen, varav en en 4–0-förlust mot IFK Falköping.

Ett av de två andra lagen från fyran är Kinna IF. Kinna har efter nedflyttning från tvåan 2011 och från trean 2014 hållit till på den övre halvan i södra fyran de senaste åren och landade i år på kvalplatsen efter en jämn kamp ända in i kaklet.

Noterbart är att Kinna har varit ett oerhört svårslaget lag denna säsong, med blott två förluster på hela säsongen (minst av alla lag i södra fyran). Senast de förlorade en match var den 17 maj. Sedan dess har de 16 raka matcher utan förlust.

Det andra laget från fyran – och sista motståndet för Å/T – är Kortedala IF. Kortedala gjorde i år sin andra raka säsong i fyran (Göteborg A) efter att de gått raka vägen ner från trean efter nedflyttning från tvåan 2016. I år blev de tvåa i serien där de framför allt har varit defensivt starka.

Förutom denna grupp finns även en annan kvalgrupp, där IFK Skövde ingår ifrån Å/T:s serie. Efter genomförda enkelserier uppflyttas respektive gruppsegrare till division 3.

Relaterat till artikeln