Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är kyrkans januarikupp: ”Hoppas att det blir en påminnelse”

Haboborna fick en varm överraskning på tisdagsmorgonen. Svenska kyrkan har lagt ut totalt 19 handstickade halsdukar på olika platser i hela kommunen. – Jag tror nog att invånarna kommer bli förvånade, säger diakon Susanne Svanberg till JP.

”Det är kallt och ruggigt i Habo. Fryser du? Den här halsduken är inte borttappad. Den är handstickad just för dig. Ta den – varsågod”, står det på flera halsdukar som den Svenska kyrkan har placerat ut på olika platser i Habo kommun.

– Vi har lagt ut 19 handstickade halsdukar i busskurer i hela Habo. Det är människor i stickcaféet i kyrkan som har stickat dem, säger Susanne Svanberg och fortsätter:

– Vi har gjort det här för att sprida glädje och värme i vintermörkret och vi hoppas att det blir en påminnelse för alla att man ska bry sig om varandra i samhället. Jag tror nog att invånarna kommer bli lite förvånade, förhoppningsvis blir det någon positiv reaktion.

Att sticka, eller virka, värmande plagg som sedan placeras ut på olika busshållplatser är en ”kupp” som Svenska kyrkan står bakom. Susanne Svanberg berättar att ungefär 60 församlingar i hela Sverige medverkar i kuppen på tisdagen.

– Tillsammans kan vi göra skillnad, avslutar Svanberg.