I samband med Frisörföretagarna Västergötlands årsmöte på Billingehus i Skövde fick frisörer från Västra Götaland stylinginspiration från GHD, en tillverkare av värmeprodukter.

Det var tre looker med de senaste trenderna för långt hår som stylades, som inspiration för de 40-tal frisörerna som var med att ta med till sina salonger. Många får inspiration från sociala medier som Instagram, så för frisörer gäller det att hänga med i trender.

Det är en kreativ tid nu, konstaterar Daniel, creative educator på GHD, som stod för stylinginspirationen.

Den första looken han visade var ett exempel på kreativ inspiration, med inbakade och stylade flätor och många hårnålar som accessoar. En stil som kan passa till sommarfester och festivaler.

I look nummer två var det beachlockar där Daniel visade hur man gör lockar med textur med en styler. Med den går det att forma hållbara lockar och frisyren avslutas med hårspray och shinespray.

En trend nu är att ha håret rakt i topparna. Jag tycker det blir fint, det gör lockarna mer definierade och frisyren mer polerad.

Den tredje och sista looken var en variant på en 1960-tals beehive. Där användes en locktång för att ge formen och manipulera håret.

En annan trend som Sören Wilsson, ordförande i Frisörföretagarna och frisör med salong i Skövde, ser är fortsatt stark är färgat hår i metallicfärger och askiga färger.

Även persikofärger och honungsfärger. Det är mycket färgbehandlingar och gärna att tekniker blandas, säger Sören Wilsson.