Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Sveriges trupp i Ulricehamn – storstjärnan saknas

Kommande helg kommer världscupen till Ulricehamn. I Sveriges trupp finns flera stjärnor, men en av dem missar tävlingarna.

Arrangören är snart uppe i 40 000 sålda biljetter. Ulricehamn har med andra ord nåtts av skidfeber. På måndagen släpptes den svenska landslagstrupp som ska slåss om topplaceringarna inför sin hemmapublik – och det blev en namnkunnig uppställning. Dock saknas OS-guldmedaljören Stina Nilsson som ådrog sig en sträckning i sprinttävlingen i Otepää i lördags.

– Stina är nu hemma i Sverige igen och skadan kommer undersökas och följas upp löpande. I nuläget vet vi inget mer om dess omfattning, säger landslagsläkaren Magnus Oscarsson i ett pressmeddelande.

På lördag inleds tävlingarna med distanslopp i fri stil över 10 respektive 15 kilometer. På söndag avgörs stafetten. På söndag avgörs stafetten. Bland de uttagna i landslagstruppen finns namn som Charlotte Kalla, Ebba Andersson, Daniel Rickardsson och Calle Halfvardsson.

För den sistnämnde är en medverkan dock osäker på grund av en förkylning.

– Calle är ännu inte tillbaka i full träning, men har fortfarande som ambition att kunna tävla i helgen, säger landslagschefen Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Förutom de uttagna landslagsåkarna får Sverige extraplatser till tävlingarna. Som hemmanation får man ha med en nationell trupp om nio damer och nio herrar. I den finns bland andra Hanna Falk, Ulricehamn, som inte fick plats i landslagstruppen men som alltså ändå får möjligheten att tävla på hemmaplan.

– Vi har väldigt många starka åkare och laguttagningarna är en utmaning. Exempelvis har fem av de sex åkarna i landslaget till Ulricehamn stått på pallen i vinter. Därför känns det bra att vi i helgen även får ha med en nationell grupp med åkare, säger Rikard Grip.