Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här blir det kaos i Jönköping – dessa vägar asfalteras i sommar

"Alla vill ha fina vägar, men ingen vill ha vägarbeten", så skriver Jönköpings kommun i samband med informationen om sommarens större vägarbeten. Här kan du ta del av hela listan.

Under sommaren asfalteras och lagas många vägar i och runt Jönköping. Kommunen har nu planerat för sommarens större arbeten med en ungefärlig tidsplan.

– Vissa områden är känsligare än andra, till exempel rondellerna vid Ica Maxi eller Barnarpsgatan där många bussar går. Av den anledningen kommer vissa arbetas med nattetid, men vilka är inte spikade ännu, säger Lars-Åke Josefsson vid Jönköping kommuns tekniska kontor.

Jönköping växer och antalet bilar har ökat mycket de senaste 15 åren, vilket ställer större krav på vägarna.

– Visst, det är mycket trafik och det ökar hela tiden. Det blir alltid en strid mellan olika intressen, för bussar, cyklister och bilar som får dela på utrymmet.

Än kan det bli förändringar i listan, arbeten kan tillkomma men också falla bort. Exakta datum påverkas också av vädret. Kommunen hoppas att alla förstår att vägarbeten måste göras och att de tycker det blir bra när allt är klart.