Under måndagskvällen kom nyheten om att det råder en

– Vi har tagit fram en handlingsplan. Jag kommer att samtala med alla berörda spelare och ledare i veckan. Vi kommer sammanställa vad som har sagts och sedan komma överens om en åtgärdsplan, säger SHF:s vice ordförande Anders Löfvenborg som ansvarar för ärendet.

Vad är det som har hänt?

– Det finns delade meningar kring det. Men när jag pratat med alla berörda spelare vet jag förhoppningsvis det, säger Anders som säger att tre spelare är iblandade.

När fick du höra om detta?

– Jag har vetet att det har funnits lite osämja. Vilket det kan finnas i ett lag, alla har inte samma uppfattning ibland, det vet jag av egna erfarenheter. Men i fredags fick jag ett mejl och då fick jag en bild över vad som har hänt.

Hur känns det att det drabbar Skövde HF?

– Det är jättetråkigt så klart. Jag har bara pratat med en av de iblandade. Jag kan inte säga varför det har hänt. Men om det har inkommit en polisanmälan har det så klart gått för långt.

Den spelare som har gjort anmälan riktar kritik mot föreningen som hon har uppfattat som passiv, enligt .

– Jag vill inte uttala mig om det. Det handlar om sex personer som ser olika på bilden. Jag har inte all fakta, säger Anders som avslutar med följande ord.

– Vi har en värdegrund i SHF. Det är vikigt att alla följer den. Vi ska få ordning på det här.

LÄS MER: Stor skandal i Skövde HF

LÄS MER: Skövde HF-spelaren talar ut om hoten

Fotnot: