Nr 1. Öglunda 1, Ingabo, Skara. Utgångspris: 3 750 000 kr.

Längst upp på listan finns en sjönära fastighet med egen brygga och ett litet gästhus. I annonsen på Hemnet kan man läsa: ”Med bedårande utsikt över Flämsjön kan du avnjuta såväl morgonkaffet som kvällskaffet i solen. Boningshuset som är uppfört 2010 har två sovrum och stort vardagsrum med fönster ut mot sjön.” Här gäller det dock att vara snabb – budgivningen har nämligen redan börjat.

Öglunda 1, Ingabo, Skara

Nr 2. Norra Kedum Bärö 1, Lidköping Utgångspris: 3 000 000 kr.

Tvåan på listan har förvisso ingen el, men det sjönära läget kanske väger upp? ”På Bärö i Vänern ligger detta paradis där du kan bada från släta fina klippor, ströva lugnt och stilla i öns skogar eller ta båten och utforska skärgården omkring”.

Norra Kedum, Bärö 1, Lidköping

Nr 3. Backebolet 18, Brommösund/Torsö, Mariestad. Utgångspris: 2 600 000 kr.

Trean på listan är en nybyggd fastighet. Här finns det möjligheter att anlägga en trädgård helt som man vill ha den. Den ligger i Mariestads skärgård och har ”allt man kan önska och lite till", enligt annonsen på Hemnet.

Backebolet 18, Mariestad.

Nr 4. Hemmingstorp 516, Mariestad. Utgångspris: 2 300 000 kr.

Annonsen lockar med båtplats och inglasat uterum: ”Oavsett om ni söker ett fritidshus med hög standard eller ett året-runt-boende med förstklassigt läge så erbjuds ni här ett fantastiskt boende på eftertraktade Hemmingstorp!”

Hemmingstorp 516, Mariestad.

Nr 5. Sjötorp Moviken 21, Mariestad. Utgångspris: 1 950 000 kr.

För knappt två miljoner kan man bli ägare till ett modernt inrett fritidshus med inte mindre än tre gäststugor på tomten. Alltihop omringat av ett riktigt Emil-i-Lönneberga-staket.

Sjötorp Moviken 21, Mariestad

Nr 6. Hasselvägen 10, vid sjön Lönnern, Falköping. Utgångspris: 1 500 000 kr.

Det här huset med året-runt-standard ligger i området Nabben som ligger på gränsen mellan Falköping-, Mullsjö- och Ulricehamns kommun. ”Både inifrån huset, uterummet, altanen och trädgården kan man beskåda fina vyer över sjön”.

Hasselvägen 10, Falköping

Nr 7. Babordsstigen 5 Simsjön, Skövde. Utgångspris: 1 495 000 kr.

Denna nyrenoverade sommarstuga i Simsjön verkar haft en trög start på Hemnet. Nu är den prissänkt och är man intresserad gäller det att agera snabbt för budgivningen pågår. ”Stugan ligger med närhet till Simsjögården och barnvänlig badplats med sandstrand och brygga. Den perfekta platsen för lekfulla bad och svalkande morgondopp.”

Babordsstigen 5 Simsjön, Skövde

Nr 8. Björkuddsvägen 2 Fagersanna-Perstorp, Tibro. Utgångspris: 1 295 000 kr.

Stugan på åttonde plats har varit i samma familjs ägo sedan den byggdes 1945: ”Familjen har älskat sitt hus och vårdat det ömt”.

Björkuddsvägen 2, Tibro

Nr 9. Lugnet 17, Läckö, Lidköping. Utgångspris: 1 100 000 kr.

På näst sista plats återfinns listans enda bostadsrätt. Den ligger en kort promenad från Läckö slott. Annonsen lockar med modern och öppen planlösning.

Lugnet 17, Läckö, Lidköping

Nr. 10. Blommedalen 14, Skövde. Utgångspris: 1 075 000 kr.

Sist och faktiskt även minst – en röd liten stuga med lummig trädgård. På Hemnet beskrivs den som en sommaridyll med närhet till rekreation.

Blommedalen 14, Skövde