Falköping MK:s folkracefest drog i gång med fyra kvalomgångar i lördags för att sedan avslutas med ännu en kvalomgång samt final, för de deltagare som plockat poäng i kvalet, på söndagen.

Totalt kördes 30 finaler med runner-up, vilket innebär att ettan respektive tvåan i varje final fick köra vidare. J-finalen kördes först och det hela avslutades med en A-final, där de fyra bästa i varje klass körde.

Hemmaföraren historisk

I vad som förmodligen var den första J-finalen någonsin i folkrace blev hemmaföraren Tommy Matiasson, som kör en VW Golf, historisk vinnare. Han lyckades emellertid inte ta sig in bland de två bästa i I-finalen.

I bakhjulsdrivna klassen dominerade Tidaholms MK. När kvalet körts var tre förare i topp och därmed klara för A-final. Marcus Gustafsson tog en ohotad seger i A-finalen.

Tidaholms MK:s Marcus Gustafsson vann A-finalen och fick ställa sig högst upp på prispallen.

Foto Jonny Persson

Gustafsson vann bland annat före klubbkamraterna Göran Larsson, Alex Jacobsson Cedin och Andreas Elofsson. De blev fyra respektive femma.

I juniorklassen gick det bra för Vara MK:s Linus Karlsson, som körde i tre finaler. Han vann C-finalen, tog hem andraplatsen i B-finalen och blev fyra i A-finalen.

I framhjulsdrivna klassen vann Christoffer Nordqvist, från Lidköping, i överlägsen stil.

Bild 1 av 2

Imponerade gjorde även Skövdes Conny Persson i den sammanslagna klassen för damer och veteraner. Han vann sina två första kvalheat och nollade sedan i det tredje för att ta hem segern i det fjärde. På söndagen blev Persson tvåa och missade därmed, med bara två poängs marginal, en direktplats till A-finalen. I B-finalen blev han sedan fyra.