Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högskolan får miljoner från KK-stiftelsen

Under 2019 startar Högskolan i Skövde tre nya projekt inom sin forskningsmiljö INFINIT. I samtliga fall rör det sig om projekt som drivs i samverkan med näringslivet och där KK-stiftelsen är den huvudsakliga finansiären. Totalt omfattar projekten närmare 35 miljoner kronor, pengar som stärker både näringslivets och Högskolans konkurrenskraft.

– Det känns fantastiskt bra och en otrolig möjlighet för oss i och med att vi beviljats dessa tre projekt. Det kommer bidra till ökad konkurrenskraft, både för Högskolan och näringslivet. Inom projekten kommer man utöka sitt samarbete med bland annat Volvo Cars, Unilabs och Scania, säger Mats Jägstam, vicerektor och programansvarig för INFINIT.

INFINIT:s forskning är inriktad mot generering, kvalitetssäkring, analys och visualisering av data med hjälp av informationstekniska system och modeller. Forskningen i miljön sker i nära samverkan med företag vilket gör att de nu aktuella forskningsprojekten stärker både akademi och näringsliv.

Forskningsmiljön INFINIT är en långsiktig satsning från KK-stiftelsen på Högskolan i Skövdes utveckling mot en komplett forsknings- och utbildningsmiljö. Högskolan i Skövde är ett av fem svenska lärosäten där KK-stiftelsen gör den här typen av satsning.