Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV Dans storstilade avslutning – tog flera guldmedaljer på vårens sista tävling

I helgen avslutade HV-dansarna vårsäsongen med tävling i Jönköping. Och man fick med sig flera guldmedaljer från tävlingen.

HV Dans reste under helgen som var till Jönköping för vårens sista tävling. Man hade med totalt 13 par. På förmiddagen var det Tändsticksbuggen och på eftermiddagen var det Jönköpingstrofén. Först ut var HV Dans yngsta tävlande.

Det var fullt av dansglädje i hallen under hela förmiddagen och minst sagt nervpirrande för de tre paren som skulle tävla. Elias Gustavsson med sin danspartner Miina Andersson, Jesper Evertsson med sin danspartner Maja Persson Klahr och Viktor Fagerberg med sin danspartner Nathalie Fernhed. Alla tre paren gjorde kanonrundor och var nöjda och glada vid tävlingens slut.

Nationell tävling

På eftermiddagen var det nationell tävling och här hade HV Dans minst sagt ett starkt gäng som var taggade för tävling. Först ut var Erik Nord och Maja Forsberg som tog hem guldet i klassen ungdom B. De var mycket nöjda med sin runda.

Sedan var det Arvid Jönsson och Elin Löfgrens tur att dansa. De dansar i klassen junior B. Arvid och Elin gjorde även denna tävling en kanonrunda, som resulterade i att de fick kliva högst upp på pallen och ta emot guldet. Detta innebär att Arvid och Elin kliver upp ytterligare en klass och hamnar nu i junior A.

Klubbkompisen Oliwer Hultén med sin danspartner Wilma Gustavsson tog hem tredjeplatsen efter en stabil runda.

Flera guldmedaljer

I bugg vuxen C dansade Johan Olofsson och Caroline Nilsson. De dansade sig igenom uttagning, semi och final och fick till sist ställa sig högst upp på pallen och ta emot förstapriset.

Totalt fick HV Dans med sig tre guld hem från helgens tävlingar.

Helgens tävling var vårens sista och nu kommer HV-dansarna att ligga i hårdträning inför SM, som går av stapeln i Gävle i slutet av maj.