KRÖNIKA: ”IFK kan gå till final”

Lagen möttes så sent som i fredags. Då, i Solnahallen, segrade Skövde med 28–25. Och tidigare under säsongen vann IFK med 30–21.

I AIK återfinns två Skövdebekantingar, tränaren Henrik Schneider samt mittsexan Lukas Nyman. Duon fick en tuff start i sin nya klubb, som inledde säsongen med elva raka förluster men på slutet har ryckt upp sig.

Men inte heller den här gången räckte de till mot ett starkt IFK Skövde. Rickard Hanisch, som går i väntans tider på tillökning i familjen, var inte med senast och var spelsugen nu. Han snodde bollen tre gånger i matchupptakten vilket resulterade i tre mål.

Målbäst i första halvlek var annars Jack Thurin. Han satte bland annat ett frikast det sista som hände innan paus, när han sköt bollen förbi sex utespelare med uppsträckta armar och sedan ribba in fram till 15–10.

Skövdes Casper Ebbsen jublar.

Foto Adam Ihse/TT

Mbumba bjöd på show

I andra halvlek var hemmalagets seger aldrig i fara. Miguel Mbumba klev fram och gjorde fyra raka IFK-mål (29–21, 30–22, 31–23 och 32–24).

På slutet fick IFK stående ovationer av publiken.

– Det är så klart härligt. Mycket publik, roligt att vinna och att folk fortsätter komma hit, säger åttamålsskytten Jack Thurin i intervjun med C More efteråt.

Han fortsätter:

– Det har väl alltid snackats handboll i stan, men i år det mycket positivare och ännu fler som verkligen vill prata och gratulera att det går så bra, så det är roligt.

I tabellen är IFK kvar på andra plats bakom serieledande Kristianstad. Nu dröjer det drygt en månad till nästa hemmamatch (30 januari mot Önnered). Efter bortamötet mot Karlskrona på söndag väntar nämligen ett VM-uppehåll.

– Vi har presterat över förväntan hittills. Ska bli skönt med uppehåll, men helst av allt hade man velat fortsätta när det går så bra. Vi får träna ännu hårdare och fortsätta på samma spår efter uppehållet, säger Jack Thurin till C More.

Avslutningsvis måste vi bara nämna AIK:s högersexa Pavle Karacic som gjorde nio mål och var ett stort utropstecken i den här matchen trots gästernas förlust.

Skövdes tränare Jonas Wille.

Foto Adam Ihse/TT

LÄS MER: Herman, 17, gjorde mål för IFK i debuten: "En dröm"