Amer Ibrahimovic gjorde debut som 16-åring i IFK Skövdes A-lag och har bland annat provspelat med J-Södra.

Men till mångas förvåning är Skövdesonen kvar i IFK Skövde och därmed i botten av division 3. Nu kan tidningen berätta att Skövde AIK ställt frågan till lokalkonkurrenten om en övergång – av just Ibrahimovic.

Relaterat till artikeln

– Vi vill bygga föreningen på bra lokala spelare och vi har ställt en fråga till IFK Skövde om Amer, men IFK ville behålla honom under hösten. Det är förståeligt med anledning av det prekära läget de ligger i. Dock tror jag att Amer vill spela högre upp och det är lite överraskande att att han inte spelar högre upp i seriesystemet, säger Skövde AIK:s sportchef Per Åstemo.

Foto Jacob Johannesson

IFK Skövde ligger i botten av division 3 och har precis sparkat tränaren Fredrik Andersson. Joakim Wendt, ordförande i föreningen, kommenterar den nekade övergången på följande vis.

Relaterat till artikeln

– Han har kontrakt med oss samtidigt som jag tror att han har det bättre hos oss då han spelar varje match, i stället för att vara en truppspelare i AIK. Vi kan inte ge bort spelare med tanke på den sits vi befinner oss i. De kunde köpa honom i så fall, säger Wendt.

När tidningen når 19-årige Ibrahimovic är han dock förståeligt fåordig kring ärendet.

– Jag vet att de har varit i kontakt med mig. Men jag kan ju inte säga så mycket om det. Jag har ju kontrakt med IFK Skövde så det är ju inte så mycket att göra.

Vill du till Skövde AIK?

– Jag kan tyvärr inte kommentera det.

Relaterat till artikeln

Ibrahimovic har kontrakt med IFK Skövde säsongen ut. Därefter är det oklart vart den unge talangen hamnar.