Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ikea kommer till Skövde – men bara tillfälligt

I år fyller Ikea 75 år och det firar man med att åka ut på köksturné till ett antal städer. Ett av stoppen görs i Skövde, en stad som inte har Ikea men där många gärna skulle se en butiksetablering.

En av Ikeas strategier för fortsatt tillväxt och utveckling är tillgänglighet, att möta kunderna där de är. Förra året öppnade man exempelvis Ikea Kök i centrala Stockholm och detta format tar man nu tillfälligt ut till 10 svenska städer där Ikea inte har något varuhus under hösten.

Ikea Kök på turné är två blå containers med köksinspiration tillsammans med köksspecialister från varuhusen placerade på en gata nära kunderna, under några dagar per stad.

Till Skövde kommer IKEA:s tillfälliga köksbutik torsdag den 29/11 och stannar till söndag den 2/12. De blå containrarna kommer att stå utanför Elins esplanad.

– Vi vill vara där människor rör sig i sin vardag. Tanken är att besökarna kan komma förbi på väg till eller från jobbet, på lunchen eller under en tur på sta’n. Genom att ta IKEA Kök-formatet på turné till en gata nära kunden, möter vi våra kunder på ett nytt sätt, och hoppas att möta även dem som inte har växt upp med bollhav och korv på Ikea sedan barnsben, säger Miki Tabakovic, ställföreträdande säljchef på Ikea Sverige, i ett pressmeddelande.