Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga fler teaterföreställningar i vår: ”Känner att det är en självklarhet”

Vårprogrammet var ovanligt fullmatat. Hela sju föreställningar i olika genrer var bokade. Men coronaviruset ställer allt på ända. Resten av teatervåren i Falköping fryser inne.

Det blir ingen fars, skriven av Adde Malmberg, ingen komedi i 1950-talsmiljö, inga kärlekssånger som kan få hjärtat att brista och inga Piaf-sånger.

Vårens teaterprogram ställs in. Anledningen är, föga förvånande, coronaviruset.

– Vi är givetvis mycket ledsna över att hela vårens program ställs in. Men vi känner att det är en självklarhet. Vi måste alla hjälpas åt för att begränsa smittan av coronaviruset, säger Marie Posth, ordförande i Falköpings teaterförening.

Riksteatern ställer in alla vårens föreställningar över hela landet. Det handlar om drygt 15 produktioner som sammanlagt skulle ha gett 270 föreställningar på 200 platser.

– Det är en fin repertoar som nu går till spillo men vi hoppas snart vara tillbaka i salongerna, säger Berit Högman, ordförande i Riksteaterns styrelse.

Falköpingsföreningens årsmöte, planerat till den 29 mars, flyttas fram.

– Årsmötet flyttas fram till hösten. Vi tycker helt enkelt att det känns bäst så med tanke på smittspridningen, fortsätter Marie Posth.

När och var årsmötet kommer att hållas i stället är ännu inte bestämt.