Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Innesäsongen i full gång för IK Wilskes vassa friidrottare

Inomhussäsongen i friidrott har nu startat upp på allvar. Inom sex veckor kommer inomhus-SM för både ungdomar, juniorer, seniorer och mångkampare att avgöras.

Om tre veckor är det också dags för Nordenkampen, det vill säga en utökad finnkamp inomhus. Det här året går den i Helsingfors.

I den statistik som friidrottsförbundet redovisar på sin hemsida sticker Simon Wiklund, IK Wilske, och Amanda Holmberg, Lidköping, ut i ett Skaraborgsperspektiv. Simon toppar seniorstatistiken i höjdhopp på 213 cm, åtta centimeter före närmaste konkurrent. Amanda ligger tvåa i damernas 60 meter häck, endast sju hundradelar efter suveränen Tilde Johansson, Falkenberg.

Sammanlagt, bland alla ungdomar, juniorer och seniorer, finns totalt elva Skaraborgare bland de fyra bästa i sina respektive åldersklasser och grenar. Fyra av dem tävlar för IK Wilske och tre vardera för Lidköpings IS respektive IF Hagen.