Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: ”Det handlar om att överleva”

Nu när covid-19 sprider sig värre än någonsin i Falköpings kommun och med bara snart tre veckor kvar av terminen, då beslutar barn- och utbildningsnämnden att vi ska återgå till studier på Ållebergsgymnasiet och det med livet som insats.

Då när man faktiskt har möjligheter, genom att regeringen erbjuder valfrihet i att ha gymnasier öppna eller stängda, hade kunnat stoppa en smittspridning, dra nytta av det kommande jullovets naturliga distans och kanske öppna på det nya året, då öppnar man stolligt nog Ållebergsgymnasiet.

Där blandas vi elever hej vilt med varandra, för vi läser inte bara ämnen med vår egen klass och kan omöjligen hålla avstånd. Vi kan varken hålla avstånd i skola, matsal eller kollektivtrafik.

Det här att spela på känsloargument som att många elever saknar skolan och vill tillbaka, kan inte användas som en vettig anledning att återgå till öppet gymnasium. Nu handlar det faktiskt inte om känslor. Det handlar om att överleva.

Hur blir det i så fall med den stora majoritet som istället går med psykiskt lidande och skräck för att överleva dagen?

Hur går det med oss som kommer få leva med att vi har tagit livet av vår egen pappa, vår mormor eller en vän med svåra kroniska sjukdomar?

Hur går det med oss som i framtiden kommer få så allvarliga men för livet av covid-19, så vi kanske inte kan bedriva högre studier eller ha ett förvärvsarbete? Är vi försäkrade av kommunen för det här inkomstbortfallet och livslånga funktionsnedsättningarna?

Hur ska vi kunna ha en undervisning med kvalitet, om en majoritet av lärarna är sjuka, när vi kan ha distansundervisning med friska lärare?

Ja tack till livet - Nej tack till döden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel