Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Dyrt med cykelgarage

Insändarskribenten tycker att det är mycket pengar med 1,4 miljoner kronor för ett cykelgarage på Ranten och har en annan idé om hur pengarna kan användas.

Jag bor nära torget på Ranten och har följt artiklarna om ett cykelgarage. Vi har ett fint torg på Ranten, en gång om året är det en uppskattad trädgårdsmässa, kommer den få plats i fortsättningen? Jag kan se en del av torget från min balkong, jag ser det fina vattenspelet och barn som springer genom vattnet ibland. En trivsam syn för mig som sitter i karantän. Tyvärr är vattenspelet ofta sönder och jag har tänkt att det är säkert dyrt att renovera. Här har jag säkert tänkt fel, eftersom vi har råd med ett cykelgarage. Om jag förstod det hela rätt så blir kostnaden ca 1,4 miljoner, för detta får vi ett cykelgarage för 40 cyklar. Hör och häpna vi gynnar 40 personer som cyklar. Jag har ett förslag: köp in 500 cyklar, ungefär vad pengarna räcker till, gör ett avtal med vår cykelaffär så gynnar vi vår handel samtidigt som fler kan få del av pengen. Alla dessa cyklar kan ni bygga låsanordning till på NilsEricsonsgatan när det planerade k-märkta huset rivs, där kommer det finnas plats. En liten undran till, hur kan man tycka att ett kombinerat glas och plåtskjul är finare på torget än de balkonger som huset bredvid har fått avslag på att bygga? Jag läste en gång att ett prestigelöst ledarskap är ett bra ledarskap. Så snälla tänk till och lyssna på era kommuninvånare.

Granne till kvarteret Rådjuret och parken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel