Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Falköping - ”Nära till allt”

I Falköping har man nära till allt. Relativt trygg och säker kommun. Bra för barnfamiljer. Billigare boende. Bra rekreation.

Vi bör förädla och förbättra vårt fantastiska Odenområde. Se till att nysatsningen på Plantis även blir lättillgänglig för handikappade.

Satsa mer på inflyttning av duktiga individer/familjer som gärna vill bo i Falköping beroende på ”trygg och säker kommun”, med många intressanta utbud sommar som vinter.

Vi skall behålla och framförallt öka inflyttning, vilket även innebär ökade skatteintäkter, kanske att detta även på sikt även genererar nya företag, som ytterligare befäster stadens framtida utveckling. Sälj alltså Falköping till Jönköping/Skövde/Göteborg med fler.

Vi skall se till att underhålla Mösseberg med dess fina begivenheter, inte bara runt Skogssjön/Pankasjön och Svandammen, utan även märka upp vägar till Fornborgen och Galgbacken med dess historik.

Det finns mycket att berätta vad gäller megalit-/forngravar och annat om vår historia som kanske intresserar.

Se till att samtliga fastigheter runt Stora Torget underhålls, viktigt nu i samband med att H&M och Cervera etablerat sig och uppfräschning av vårt Köttorg! Se till att vårt ”nya” köpcentrum även blir lättillgängligt med gångstråk och bussen.

Det finns en del historia/platser/ställen att berätta om.

Det gäller att hålla vår lite spännande historia vid liv och visa upp det vi är stolta över på olika sätt, med minnesmärken och annat, som kan vara positivt/sevärt i/för vår stad och jag hoppas att kommande generationer tar till sig det som varit/är bra att förmedla och för traditionerna vidare.

Flytta till Falköping och upplev ”det goda livet!”

Urban Lundberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel