Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fortsatt fråga till Vänsterpartiet

Efter budgetdebatten ställde vi socialdemokrater frågor till Vänsterpartiet gällande de pengar som regeringen skickat till kommunerna för att för kunna hantera den ökade arbetsbelastningen, främst inom äldreomsorgen.

Detta skulle betyda ytterligare 14 miljoner till socialförvaltningen i vår kommun. Under budgetdebatten yrkade vi socialdemokrater på att en redovisning skulle ske hur dessa medel har använts i vår kommun. Vilket även regeringen börjar efterfråga när det står klart att flera borgerligt styrda kommuner väljer att inte lägga dessa pengar i verksamheten utan istället använder pengarna för att stärka kommunens övergripande resultat.

När vi ställde frågan till Vänsterpartiet i november, valde man att inte svara på våra frågor utan istället beklaga att socialdemokraterna ej är med i majoriteten i vår kommun. (På den punkten är vi överens). Det besvarar däremot inte den berättigade frågan kring hur Vänsterpartiet väljer att sanktionera det faktum att inte låta det extra tillskottet från regeringen gå till äldreomsorgen! Där skulle dessa pengar göra nytta för att förbättra, främst kvinnors, arbetsmiljö. Istället lägger man ifrån majoriteten ett sparbeting på 19 miljoner just inom socialförvaltningen.

Så frågan kvarstår: Hur kan Vänsterpartiet i Falköping stå bakom beslut att fortsätta göra besparingar inom äldreomsorgen som innebär försämrade arbetsvillkor för en redan hårt ansträngd personal? Förslag som går stick i stäv med allt som Vänsterpartiet säger sig stå för, i alla fall på riksplanet!

Ingvor Bergman, (s) oppositionsråd

Johanna Svensson (s), ordförande fullmäktigegruppen

Niclas Hillestrand (s), gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel