Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fortsätt reagera föräldrar!

Läste med glädje att föräldrar reagerat över Lärarförbundets undersökning och Falköpings kommuns placering.

Tidigare år har vår skolchef eller person med liknande titel gått ut i olika media berättat om allt som pågår i kommunen, för att vi läsare skall få känslan av att nästa år blir vi klart högre upp på listan. Vi kommer några enstaka placeringar högre upp för varje år som går, så vi kan slå oss för bröstet. Det är ju verkligen inget att vara nöjd över, vi skall skämmas över att barn och ungdomar inte får tillräckliga resurser.

Varför reagerar jag med glädje över att en förälder skriver in och berättar sina åsikter? Därför att när vi lärare kommer med förbättringspotential, då händer absolut inget från rektorer, skolchef och grundskolechef. Antingen är de inte kapabla att ta emot åsikterna och skapa något gott av dessa. Alternativt så är de bakbundna av våra politiker.

För att det skall hända saker så är det vida känt inom skolverksamhetens lärare att det händer aldrig något före föräldrarna reagerar, som lärare har vi ofta kommit med samma åsikter 5, 10 och 20 gånger föräldrar reagerar, våran röst räknas inte. Då händer oftast mer. På några ställen i vår kommun blir lärarna lyssnade på, där ser vi också en bättre stabilitet bland lärarna. De väljer att vara kvar istället för att flytta, främst vill jag lyfta fram Åsarp och Kinnarp skolområden.

Fortsätt reagera föräldrar. Men vill inte längre hoppas på underverk, vill ha förbättringar nu. För våra barn och ungdomars skull, därför behövs ni föräldrar mer än någonsin även i skolan.

Vad tror ni rektorer och politiker om följande förslag?

+ Öppenhet, där vi vågar prata om våra problem. Det måste till stora utvecklingsarbeten på våra skolor. Detta arbete skulle förstelärarna kunna ta hand om.

+ Anställ lärarassistenter. Finns ju statligt bidrag, bara att söka. Detta skulle kunna skapa supermentorer som tar alla hemsamtal eller mailande med föräldrar. Eller så hjälper de till på rasterna för de lite äldre barnen. Som lärarassistent kan man se till så att elever får jobba i mindre grupp.

+ Högre lön för vår utbildade personal i förskolan upp till gymnasiet. Anser ni att vi är dåliga lärare eller varför har vi så låg lön i kommunen? Ni bestämmer ingångslönerna. Fler skulle jobba längre i vår kommun med högre löner och jobbar vi längre på samma plats får även eleverna bättre studieresultat, detta bevisas i forskning.

Vill att mina barn skall ha en bra skolgång, hoppas framgångssagan börjar nu.

Uppgiven lärare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel