Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Glöm skolan i kalkbrottet!

 
Platåskolan
Visa alla artiklar

Till hösten flyttar Willys. Köp den fastigheten för skoländamål. Använd och bygg om möjligt om, och/eller till, befintlig byggnad. Om det inte går – riv och bygg nytt efter framtagna ritningar för kalkbrottsskolan. Så långt de nu går att använda.

Ändra detaljplanen är väl tvunget kan jag tro. Räkna då med att det finns alltid några egoistiska kverulanter som vet bättre. Det är små smällar ni får ta. Men i kvarteret finns sannolikt inga sällsynta, fridlysta djur, som det ska tas hänsyn till. Gott att veta.

Odenhallen, Frejahallen och Odenbadet finns på andra sidan gatan. För idrottslektioner. P-platser i tillräcklig mängd för lärarbilar och EPA-traktorer torde finns i anslutning till Odenhallen. Så herr Lindén behöver nog inte oroa sig för p-platstillgången. En trafikljusanordning, tunnel eller gångbro måste nog till vid Odengatan. Av säkerhetsskäl.

Döp sen om Platåskolan till Salamanderskolan! Självklara hedersgäster vid invigningen, i första hand, herrar Jakobsson och Lindén, men en del andra självutnämnda experter och platåskoletyckare bör också få parkettplats.

Om Willys inte går. Flytta då en eller båda konstgräsplanerna till Dotorpsområdet och bygg Salamanderskolan på denna före detta gymnasieskoletomt. Detaljplanen torde väl redan tillåta skolbyggnad.

Vad göra med kalkbrottet? Förslag: Fixa där en trevlig utomhusscen à la Dalhalla för konserter, skådespel och annat kulturellt till förnöjelse för allmänheten i allmänhet och för salamandrarna i synnerhet. P-platser finns på Hästbacken...

Gillis Hellberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel