Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag vill vara frisk till jul

Under de senaste veckorna har vi elever på Ållebergsgymnasiet fått ha fjärrundervisning. Man har endast träffat sin familj då man är hemma under hela dagarna. I måndags kom beskedet om att vi från och med vecka 49 ska tillbaka och ha närundervisning. Samtidigt går Folkhälsomyndigheten ut med att smittan bara ökar mer och mer.

Det är tre veckor kvar till jul och jullov... Om vi skulle få stanna hemma under dessa tre veckorna skulle chansen för att vara frisk och kunna fira jul med familjen och nära släkt öka. Jag vill inte tillbaka till skolan och ta risken för att jag eller någon i min familj ska bli smittad och att detta ska påverka så att vi alla inte kan vara tillsammans under jul.

Detta är något som upprör dels elever men även lärare har sagt ifrån. Att skolledningen som inte ens befinner sig på skolan ska kunna besluta om detta kan jag ej fatta. Reglerna som har kommit är att man endast ska vara med sin klass, men hur fungerar detta när vi har våra individuella val och flera olika program samlas tillsammans i ett klassrum?

På gymnasiet i Tidaholm går det cirka 400 elever. De har fjärrundervisning för 2:an och 3:an veckovis. De är alltså cirka 200 elever per vecka, det antalet är ungefär så många som vi är på ett program på Ållebergsgymnasiet. Vi lever i en pandemi och om detta någonsin ska ta slut måste vi alla ta ansvar, och när det finns ett alternativ för att minska smittan anser jag att det bör göras.

Elev Ållebergsgymnasiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel