Nu skall vi prata inköp av skattefinansierad konst i Falköpings kommun. Den som vi, Sverigedemokrater, vill just nu avskaffa.

Det är inte en hemlighet att budgeten i Falköpings kommun är så pass ansträngd att kommunen till och med höjer skatten. Att i dessa tider spendera nästan en miljon (under 2019) på att köpa konst är enligt oss helt fel och helt oansvarig prioritering.

Låt mig berätta en saga:

Det var en gång för länge sedan två bröder och de hade ingenstans att bo. Då bestämde de sig för att bygga var sitt hus. De heter Pär och Alfons och till saken hör att de bodde långtifrån varandra. Båda två hade sparat och sen började de bygga sina hus. Allt var mycket dyrare än de från början trodde. Med stor möda, för mycket av sina pengar, köpte de takpannor, fönster och dörrar. Husen var färdiga och vintern närmade sig, men då var nästan alla pengar slut. Pär köpte för sina sista pengar matförråd och ved att värma sig med. Alfons köpte fina tavlor att hänga i huset. Pär överlevde vintern, det gjorde inte Alfons. Ett sorgligt slut på sagan.

Vad kan vi då lära oss av detta? Att prioritera rätt är A och O, också i vår kommun.

Vi vill ta vårt ansvar för att skattemedel används rätt. Att de skall göra bäst nytta.

Finns det inte pengar kan man inte heller köpa konst för dem. Innan vi får ordning på vår ekonomi tycker vi att pengapotten för konstnärlig gestaltning bör avskaffas.

Från SD fullmäktigegrupp i Falköping genom Milada Wurm