Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Korkat om kapsyler

Det är bra att mjölkpaketen från Falköpings Mejeri har fått plastkork, tycker insändarskribenten Gunnar Lindén.

I en insändare häromdagen gick signaturen "Plastic Fantastic" till angrepp mot Falköpings Mejeri och dess nya mjölkförpackningar med plastkorkar (kapsyler). Plastsignaturen skriver att "konsumentens makt är förbi". Tvärtom, jag hör till de konsumenter som hört av sig till mejeriet för att få en ändring. Detta efter att så många gånger försökt att öppna de gamla.

Kanske en gång på tio att det gått att skilja de klistrade lotterna åt. Till de andra har man fått bruka en spetsig skalkniv och då med risk att sticka sig själv i handen och det har tagit mycket tid.

Jag hör till dem som hört av sig och önskat en ändring och nu har den tack och lov kommit. Jag hoppas att "Plastic Fantastic" inte finner det för jobbigt att kasta locket i plasthinken och överlämna frånskiljandet av den fasta delen till det mottagande återvinningsföretaget.    

Beträffande Falköpings Mejeris övriga produkter hoppas jag att företaget snart kommer att ändra förpackningen av GrådöBre så att det klart framgår att det är vårt lokala mejeris produkt. Jag vet att det stora flertalet konsumenter vill värna om den lokala produktionen men långt ifrån alla vet att Grådö tillhör Falköpings Mejeri.    

På smörpaketen finns det ett litet tryck som säger att det är en produkt från bygdens egna mjölkproducenter. Öka storleken till minst den som andra mejeriföretag använder! Fram för lite mera aktiv marknadsföring som inte behöver kosta något !  

Av de tre önskemål jag framfört är ett genomfört. Kommer de båda andra snart?

Gunnar Lindén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel