Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kulturbesparingarna i Falköping: "Det är enkelt för S att kritisera när man är i opposition"

Socialdemokraterna är i opposition och då är det enkelt att kritisera besparingar som måste genomföras i kommunen. Men det är inte att ta ansvar, skriver kultur- och fritidsnämndens ordförande Göran Gynnemo, KD, i en insändare.

Kommentar till socialdemokraternas kritik av kultur- och fritidsnämndens besparingar i budget för 2021 samt deras (s) förslag angående nytt omklädningsrum i ishallen.

När det gäller ishallen vill socialdemokraterna vinna politiska poänger genom att komma med yrkanden om byggnation av omklädningsrum när denna fråga redan är hanterad. Vid möte med hockeyklubben redan i slutet av september meddelade kommunen att klubben själva får prioritera vad man vill göra med den 1 mkr som avsattes i investeringsbudgeten 2021 och att kommunen därutöver tillser att reparera påtalad takläcka. Fritidsavdelningen har sedan dess haft en kontinuerlig dialog med klubben för att se till att det klubben önskar, ett omklädningsrum, ska kunna genomföras så snart som möjligt.

Socialdemokraterna är i opposition och då är det enkelt att kritisera besparingar som måste genomföras i kommunen. Men det är inte att ta ansvar. Absolut var det ett tufft beslut för kultur- och fritidsnämnden att t ex sänka bidragen till studieförbunden från 1 845 000 kronor till 1 545 000 kronor. Studieförbunden gör ett mycket gott arbete i vår kommun och är ett bra stöd till många i samhället. Men även vår nämnd måste dra sitt strå till stacken när det gäller kommunens samlade ekonomi, och därför måste vi, med stöd av förvaltningen, hitta de sparåtgärder som gör minst ont för dem som är våra främsta målgrupper.

Det som var viktigast i vår bedömning och prioritering av olika sparförslag var att kunna upprätthålla verksamheter som främst riktar sig till barn och unga, att inte göra begränsningar i bibliotekens eller simhallens öppettider m.m. Vi bibehåller också stödet till kultur- och idrottsföreningar i övrigt (ca 6 mkr).

Göran Gynnemo

Ordförande i kultur- och fritidsnämnden

Vill du också skriva en insändare? Gör din röst hörd i Falköpings Tidning - här kan du skicka in din text.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel