Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Mat som fraktas runt i plastförpackningar – vad kostar det?

Alla blir vi ju gamla en dag, även ni som styr och ställer i dag. Men man får verkligen ställa sig frågan hur man bäst ska kunna spara på de gemensamma skattekronorna.
Idag lagar man mat i det nyligen renoverade köket på Läkaren, för att distribuera till St Olofsgatan 11, Trätorget och mindre ställen, men vi som bor på Läkaren får mat i plastförpackningar från Tåstorp.

Varför? Den maten fraktas i bilar som går två gånger tur och retur med hemtjänstens personal – vad kostar det?

Sedan ökar vi på plastberget enormt, det bidrar också till kostnadsökningar samt miljöförstöring. I normala fall blir det två soppåsar i veckan, med olika plastförpackningar blir det en soppåse var dag.

Halvvarm mat smakar heller inte bra.

Under coronatiden får vi har förståelse för att vår matsal, som är ett bra socialt mål för oss äldre, ska vara stängd.

Men ni som styr, använd de skattemedel ni fått extra till att gagna oss gamla. Vi vill se vår matsal och vår mat åter på rätt ställe.

Använd resurserna på rätt sätt, vi har en duktig hemtjänstpersonal, men de ska inte sitta i bilar och frakta mat som sedan ska delas ut i husen.

Det upprepas hela tiden att vi ska ha så få som möjligt gående hos oss.Varför då all den extra timpersonal som springer på flera områden, en fast personal som kan sina rutiner och går kontinuerligt lönar sig i längden och drar inte runt med smitta.

Det är inte fel att gå ut i verksamheten och lyssna på både de gamla och dem som hjälper oss på golvet.

Gammal, men observant

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel