Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Mycket ”svart målarfärg” bland Falköpingsborna – försök att se framåt i positiv anda!

Försök att se framåt i positiv anda! Det är mycket viktigt att det finns en positivism i det samhälle där man verkar.

Speciellt när det är många ”svarta moln” på himlen och det är kriser överallt i världen. Den positiva andan skall i bästa fall spridas vidare till omgivningen, så att fler vill flytta till detta positiva samhälle och inte tvärtom.

Varför har man ibland så svårt att dra åt samma håll i små samhällen, typ Falköping? Är det för tråkigt? Har ”Jantelagen” fått sitt fäste? Det mesta beror väl på oss själva?

Jag har haft fördelen av att bo/verka på lite olika platser i vårt avlånga land. Sett och upplevt hur det har varit och är omkring oss. I lite större samhällen är det viktigt att vara positiv och kämpa på, annars kommer man ingenstans. Det gäller att hela tiden verka för en positivism, så att omgivningen tar till sig detta.

Kolla gärna med vår turistbyrå, så hittar ni/vi en hel del som Falköping med omgivningar har att bjuda på och som vi kan sprida vidare. Vi har närhet till det mesta och ett fint samhälle för barn och äldre.

Själv är jag född och uppväxt i Falköping. I min ”begynnelse” var Falköping bra bland annat för att Västra stambanan gick förbi och det var lätt att ta sig dit och därifrån.

Det jag upplevde när jag flyttade tillbaka 1978, efter cirka 18 års frånvaro, var att det fanns mycket ”svart målarfärg” bland Falköpingsborna.

Många bara sökte fel/brister och talade illa om vår stad och klagade på än det ena och än det andra.

Men det fanns även de som försöker att se framåt i en positiv anda.

Givetvis skall vi vara kritiska och uppmärksamma på våra folkvalda och våra kommunanställda, så att de fattar rätt beslut för vårt väl och ve. Men om man inte har något bra, eller trevligt att prata om, eller något positivt att säga om någon eller något, kan man väl lika gärna hålla tyst, eller?

Det viktiga är att vi tar oss an alla problem på ett positivt/kreativt sätt och tänker framåt för allas vårt bästa.

Vi bor högt och har förmodligen bra luft att andas i, i alla fall.

Så, slå nu gärna ett bra slag för Falköping!

Tycker den positive golfaren Urban vid 3:ans korthål på ”Berga”.

Urban Lundberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel