Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu får det vara nog med cruising!

Insändarskribenten vänder sig emot att så kallad spontan cruising får fortgå i våra städer. Som boende längs med ”de gator som man bokstavligen pinkat in som sina revir” blir skribenten mycket störd av fyllefestandet.

Det är inte frågan om tillstånd eller inte. När de som "arrangerar" så kallad spontan cruising jämför tillställningen med en vanlig dag på GeKå´s och därmed motiverar att en cruising kan genomföras så tar de sig friheter långt över det tillåtna. För den "spontana cruisingen" är långt ifrån spontan.

Den har självklart aviserats på sociala medier under lång tid, för hur ska man annars veta att man ska vara i Lidköping med hundratals fordon en viss lördag, följt av Falköping och Tidaholm påföljande lördagar. Här borde polisen kunna spanat fram informationen och kväsa det i god tid. 

Cruising är endast i en mycket liten del en uppvisning av vackert restaurerade gamla bilar - mestadels är det illaosande schabrak med överdimensionerade ljudanläggningar och överfyllda med berusade personer som stör allmänheten långt in på morgonen. Det är detta som vi har tröttnat på sedan länge.

När de ansvariga inom Nasco Yankees tar stora ord i munnen och talar om för polisen hur de borde agerat och att de ska låta "spontancruisingen" fortgå, visar det bara på att man inte har insikt i hur detta påverkar alla oss som bor längs de gator som man bokstavligen pinkat in som sina revir. Att Falköpings kommun tagit dessa tillställningar till sitt hjärta som stolt evenemang att marknadsföra och sedan låter skattebetalarna stå för notan att städa upp när "röken har lagt sig" visar också på att kulturansvariga inom förvaltningen inte tagit sitt ansvar. Men nu är det dags att ni gör detta så att vi slipper eländet i framtid. 

Annars får väl vi som bor längs gatorna ta lagen i egna händer och ordna med "spontan avstängning" nästa gång ni bestämt er för att störa vår nattsömn.

Boende längs fyllefestens gator

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel