Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Odenrinken har alltid fått ge vika

Ta med dina kompisar i nämnden och gör ett besök på Odenrinken i vinter, uppmanar signaturen Börje - och får svar direkt av Göran Gynnemo, KD.

Göran Gynnemo, tycker du att det är att ta ansvar för alla ungdomar som vill lära sig att åka skridskor och eventuellt vara med i den verksamheten som bedrivs i Odenrinken ?  Ta med dina kompisar i nämnden, och gör ett besök i   Odenrinken i vinter under en hel match. Renovering och förbättringar har diskuterats  under många år av ishallen som byggdes till en mindre kostnad 1984 om jag är rätt informerad. Lappa och laga tillfälligt kanske har blivit populärt men gör annorlunda och rätt nu. Självklart finns det behov inom många andra områden när ni ska göra er budget men Odenrinken har alltid fått ge vika och vad tror du 1 miljon ska räcka till ?

Börje

Svar direkt:

Som tidigare framförts så var det i konkurrens med framför allt skola och välfärd som ishallens "ansiktslyftning"  inte blev prioriterad i den slutligt fastställda budgeten. Självklart är det kommunens ansvar, med kultur- och fritidsnämnden i spetsen, att det i Falköping ska finnas goda förutsättningar att bedriva en seriös och bra verksamhet för ungdomar och andra utövare som vill åka skridskor. Och vår bedömning är att hallen i dagsläget absolut är i skick för att bedriva sådan verksamhet. I dialog mellan kommunen och föreningen kommer det göras insatser i hallen i år och framöver som underlättar och gynnar verksamheten på ett bra sätt. Den avsatta miljonen är en bra början.

Göran Gynnemo

Ordförande kultur- och fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel