Jag vet hur många som kämpar med vårdcentraler för att få till remiss till specialister mm. Men när vi väl är där finns det inga tvivel om att vården är fantastisk i landet!

Min graviditet nr 2 var inte helt smärtfri. Kräkningar genom hela graviditeten med dropp och illamåendetabletter för att klara vardagen. Magsår pga järntabletter och foglossningar som värkte. Gallstensproblem växte fram efter halva graviditeten som slutade med en akut operation två veckor efter förlossningen.

Jag är evigt tacksam över att min barnmoska ansökte om igångsättning i v.38 och att förlossningsvården godkände det utan att ifrågasätta mitt mående.

Upplevelsen över förlossningen var toppen. Så imponerad över kunskapen hos barnmorskorna på KSS Skövde. Otroligt proffsiga och ett fantastiskt bemötande. Helt rätt människor på rätt plats! Extra tack till Hanna, Hanna och Sanna som förlöste mig. Många Hann(or) och Sann(or)

Två veckor efter förlossningen kom ännu ett gallstensanfall och jag tvingades söka vård för insåg att detta inte kommer att ge med sig. Blev placerad i kö för ultraljud och fick som råd att hålla koll på tempen. Skulle den stiga och jag blev sämre var jag tvungen att söka akut. Mycket riktigt, tre dagar senare kom febern och jag satte mig på akuten tillsammans med min son. Blev inlagd och fick genomföra operationen dagen efter. I väntan på operation fick jag och sonen checka in på avdelningen KAVA. Vi blev bemötta av sjuksköterskor och undersköterskor med ett hjärta av guld. Dom ordnade med blöjor, bröstpump och lite bebisgos så jag fick duscha. Lyssnade på mig när jag var nervös över operationen och hjälpte mig att våga genomföra min stora skräck nämligen att bli sövd.

Innan jag opererades togs jag varmt emot av narkossköterskorna som förklarade hur bra allt skulle gå. Återigen med hjärtan av guld och så omtänksamma lugnade dom mig och önskade mig en god sömn samtidigt som dom höll mig i handen.

Efter operationen fick vi läggas in på barn då kava var fullt. Ett stort rum med eget skötbord och två sängar så sambon kunde stanna över natten. Personalen älskade att titta och skåda vår son. Ordnade med mjölk och ersättning under natten och fanns tillhands hela tiden. Super trevliga och verkligen rätt människor på rätt plats.

Inte en endaste gång mötte jag någon personal som klagade, var grinig, nonchalant eller allmänt bitter. Kanske hade dom fått jobba obekväma tider och pass. Kanske hade dom missat sina barns kalas för att jobba. Kanske hade dom fått jobba flera timmar i sträck för att det strulade med personal. Men aldrig att någon av dom klagade! ALLA levererade med ödmjukhet till sitt yrke, sin patient och med service av världsklass.

Jag vill med denna insändare påminna alla om hur viktiga våra undersköterskor, sjuksköterskor mf är i våra liv. Tack för min upplevelse på KSS i Skövde . Ni gör ett grymt och fantastiskt jobb.

Vi måste bli bättre på att berätta om våra bra upplevelser och låta dom få ta plats i ropet. Detta är inte ett "tycka synd om mig" text utan jag vill hylla den svenska vården och upplevelsen vi fick under vårt besök.

Kramar Sanna, Albin, Selma och sonen Svante!