Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Problemet med biogasanläggningen är anbudsfåneriet

 
Biogasmissen i Falköping
Visa alla artiklar

Att kommunen missat att lämna in anbud för att ta hand om matavfall och därmed få material till sin biogasanläggning är inte det grundläggande problemet, menar insändarskribenten. Problemet är att man förlitar sig på ett anbudsförfarande överhuvudtaget, anser Åke Abrahamsson.

Det uteblivna matavfallet från kommunens hushåll har engagerat flera skribenter på sista tiden. Enligt min mening skjuter man i någon mån på fel måltavla. Felet och problemet är förstås anbudsfåneriet och inte att man missade att lämna in anbud. Bygger man en stor och kvalificerad och dyr anläggning för produktion av biogas måste man naturligtvis se till att man har material att driva den med. Vad finns det för en garanti att man vinner upphandlingen bara för att man lämnar in anbud? Ingen - resultatet kunde mycket väl ha blivit det samma. Alla kan göra fel och begå misstag, det är högst mänskligt. Det är inte där felet och problemet ligger.

Åke Abrahamson