Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: SD om missade upphandlingen för biogasanläggningen: ”Totalhaveri”

 
Biogasmissen i Falköping
Visa alla artiklar

Totalhaveri och totalfiasko är ord som Sverigedemokraterna använder för att beskriva hur Falköpings kommun lyckats med upphandlingen rörande matavfall till sin biogasanläggning, i en insändare.

Det har skrivits en hel del om Falköpings biogasanläggning och hur Falköpings kommun skötte eller inte skötte sina upphandlingar.

Det kan bara beskrivas som totalhaveri och totalfiasko.

Det var ett stort haveri och ett stort fiasko med upphandlingen. Haveri skall heta haveri, fiasko skall heta fiasko, inte någonting annat. Det skall inte vara en oundviklig utveckling, som vi hör från den politiska ledningen i kommunhuset.

Hela problematiken med biogasanläggningen är djupare än så. Kommunen skall inte blanda sig in i verksamhet som den privata marknaden är mycket bättre på. Inte heller skall den snedvrida konkurrensen på privata marknaden med våra skattepengar.

Redan nu har Falköpings kommun slängt många miljoner på biogasanläggningen. Detta på en anläggning som kanske inte alls kommer att användas de kommande åren.

Pengar, som kunde har gjort nytta i tex skolan eller i äldrevården.

Vi vill att Falköpings kommun ägnar sig åt sitt grunduppdrag. Det borde vara självklarhet. Det blir ännu viktigare i tider när skatteinflödet, med största sannolikhet, kommer bromsas rejält.

Jonas Larsson, SD gruppordförande i Falköping

Milada Wurm, SD vicegruppordförande i Falköping

Marita Ljus, ordförande SD Falköping

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel