Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skamlig löneöversyn på Skaraborgs sjukhus

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Signaturen Anna är sjuksköterska på Skaraborgs sjukhus. I en insändare kritiserar hon nu årets löneöversyn på Skaraborgs sjukhus och betecknar den som skamlig.

Hej sjukhusstyrelsen!

Jag som många andra sjuksköterskor inom Skaraborgs sjukhus, SkaS, arbetar hårt varje minut av varje dag som spenderas på arbetet. Jag har jobbat som sjuksköterska i snart tio år på samma avdelning på sjukhuset i Skövde. Jag ser dagligen hur sjukdom och lidande drabbar våra invånare i regionen. Vi som arbetar sliter ut och in på oss själva för att göra det bästa vi kan för våra patienter. Och det ska understrykas att vi verkligen gör allt och vi gör det bra!

Vi vet att patienter och anhöriga uppskattar och värdesätter oss och vår kompetens. Är det inte på tiden att vår arbetsgivare också gör det?

Jag har under åren sett hur kompetenta sjuksköterskor väljer att sluta sitt arbete på SkaS eftersom det finns andra arbetsgivare som erbjuder både bättre lön och bättre arbetsmiljö. Dessa ersätts istället av bemanningssjuksköterskor, som kanske är de som i sin ensamhet sen får driva vården på SkaS? Men kanske är det billigare så än att ge de sjuksköterskor som sliter och håller sig kvar på sin arbetsplats en skälig lön?

Många med mig tycker att årets löneöversyn är skamlig! Det löneavtal som Vårdförbundet skrev våren 2019 med fokus på särskilt yrkesskickliga har inte alls tagits på allvar!

Kan det verkligen vara så att SkaS endast har 80 särskilt yrkesskickliga sjuksköterskor? Hur kan vi i så fall säga att vi bedriver en god och säker vård?

Hur mycket ska behöva ske innan vi får den lön vi förtjänar?

Och vad ska SkaS göra med alla tomma och nyrenoverade lokaler eftersom det inte kommer finnas många sjuksköterskor kvar som kan tänka sig att arbeta i dem?

Och till allt detta vill jag tillägga att jag verkligen älskar mitt jobb, jag är stolt över min arbetsplats och över mina kollegor. Över det enorma jobb vi dagligen lägger ner! Jag kämpar och sliter för jag vill tro att det en dag kommer att bli bättre!

Snälla gör mig inte besviken!

Anna, Sjuksköterska