Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skandal på Ållebergsgymnasiet

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Datorer är idag ett mycket effektivt hjälpmedel när det gäller skola och utbildning, men chromebooken är inte kraftfull nog.

Eleverna på Ållebergsgymnasiet har istället för riktiga datorer fått chromebooks vilket är en svagare variant av datorer, detta på grund av en minskande kommunal skolbudget. CAD, CAM och andra program som ingår i exempelvis teknisternas utbildning klarar chromebooken helt enkelt inte av.

Det finns mycket som tyder på att eleverna egentligen borde ha riktiga datorer som klarar av programvaran eleverna behöver, men istället ska skolan införa så kallade datorrum. Detta omöjliggör arbete hemma om man missar eller ligger efter i skolan, samt får sämre förutsättningar än andra elever i andra kommuner.

Avslutningsvis vill jag bara säga att det krävs en förändring och att vi behöver bättre datorer för att klara utbildningen. Eller hur ska eleverna kunna klara sig utan riktiga datorer om de inte ens kan utföra vissa kurser på ett vettigt sätt.

David Hallqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel