Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Två viktiga valfrågor

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Höjda pensioner och låga hyror eller låga pensioner och höjda hyror? Det är två av frågorna som avgörs i valet 9 september.

Socialdemokraterna går till val på att pensionen ska vara 70 procent av lönen. Moderaterna vill å sin sida införa marknadshyror något som kommer att höja hyrorna med 20-50 procent enligt Hyresgästföreningen. Oavsett om du är eller kommer att bli pensionär så borde valet vara enkelt.

Framförallt handlar valet om att värna och utveckla välfärden eller att rika ska få mer skattesänkningar. På den ena sidan står Löfvéns regering och på den andra moderater och sverigedemokrater.

LO har länge krävt att pensionen ska vara 70% och är därför glada att Socialdemokraterna har lyssnat på oss. De borgerliga partiernas och Sverigedemokraternas högerpolitik kommer bara att skapa fler marknadslösningar och val som inte tryggar alla löntagares rätt till en bra pension och en välfärd i världsklass.

Vi vill ha trygghet för vanligt folk, både på jobbet och när man har jobbat klart. Därför är en röst på Socialdemokraterna självklar för oss.

LO-Facken i Falköping

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel