Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: ”Tydligt att buset har tagit över”

Hos kommun och polis är det tydligen inte prioriterat att skapa en dräglig situation i Falköpings största bostadsområde, tycker insändarskribenten.

Vi kan läsa om buskörning på Idrottsgatan nära en lekplats och rädslan för konsekvenserna av ett cykelgarage på Ranten. Det är tydligt att buset har tagit över och vi som bor och lever på Ranten får finna oss i situationen. Hos kommun och polis är det tydligen inte prioriterat att skapa en dräglig situation i Falköpings största bostadsområde.

Någon polis syns inte till och kommunen gör inget åt trafiksituationen. Dagligen ser vi fordon i höga hastigheter och narkotikahandel i området. Wetterlinsgatan, SangtSigfridsgatan och Järnvägsgatan används som fartsträckor och strög för epatraktorer och raggarbilar med ljudnivåer på bilstereoanläggningarna som överstiger all anständighet. Dessutom på alla tider på dygnet. Därtill kommer alla som skall signalera med bilens signalhorn när man möter någon som man känner, detta också på alla dygnets timmar.

Det är dags nu att göra något åt situationen, både trafiksituationen, buskörning och narkotikahandeln

Narkotikahandeln sker på öppen gata alla tider på dygnet. Varför syns ingen polis till? Varför görs inga hastighetskontroller? Varför gör inte kommunen något för att förhindra buskörningen? Är det inte dags att stänga av för trafik efter klockan 23?

Vid ett samtal med gatuchefen fick vi veta att kommunen inte har pengar. Det ständiga argumentet för att inte göra något. Nu har Wetterlinsgatan fått ett nytt gupp vilket innebär att fartdårarna kör på vänster sida för att undvika guppet då det är avfasat på den sidan. Vi ser bilar i 90 km i timman köra förbi hindren på vänster sida och de kommer undan med det. Bilar som i farter på ¨70 – 90 km i timman dundrar igenom rondellen på SangtSigfridsplatsen är inget ovanligt och de kommer undan med det, polisen lyser med sin frånvaro. Det är dags nu att göra något åt situationen, både trafiksituationen, buskörning och narkotikahandeln. Situationen som är nu måste få ett slut.

Stoppa buset

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel