Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad gör våra politiker för att sänka bensinpriset?

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

”Smärtgränsen är nådd vad gäller bensinen, skatter med mer” skriver företrädare för Bränsleupproret Skaraborg, i en insändare.

I Skaraborgs län bor det cirka 270 000 människor (2016). Av dessa är flertalet beroende av bil för att ta sig till arbete, sjukvård, affär med mer. På landsbygden finns ingen kollektivtrafik som skulle fungera, många bor flera mil från sina arbeten och pendlingsavstånd på fem mil enkel resa till jobbet är inget ovanligt i vårt län.

Vi är också en lantbruksbygd där våra lantbrukare är beroende av drivmedel. Dyrare kostnader för dessa innebär dyrare livsmedel för konsumenten och som allt annat drabbas de i samhället med låga inkomster värst. Klyftan mellan rika och fattiga ökar lavinartat i Sverige idag och bensinpriset hjälper inte till att minska denna klyfta.

Reseavdraget för arbetsresor är en spott i havet för dem som kanske har en årskostnad på 40 000 till 50 000 per år. Har man då en låg lön blir det nästan billigare att ligga hemma och sparka sig trött.

Politikerna pratar om en levande landsbygd och lika villkor för alla. Skrattretande. Vi här har inte lika villkor som dem som bor i storstäderna. Där finns utbyggd kommunal trafik, affärer, sjukvård, flera jobb på närmare håll. Här läggs det ner och man får allt längre att pendla till arbete.

Visst, vi har valt att bo på landsbygden och kanske får vi skylla oss själva…. men vad skulle ske om alla boende på landsbygden skulle flytta till stan? Tänker politikerna inte på detta? Tror inte det, många verkar leva i någon slags bubbla och ha skygglappar för hur verkligheten ser ut för många av deras väljare.

Om man har en inkomst på 60 000 till 70 000 i månaden, fria resor med mer, så spelar det ju ingen roll om bensinen kostar 50 kronor litern… men har ni tänkt på att det är vi vanligt folk som ser till att Sverige fungerar?

Frågan är ju vad gör ni, våra folkvalda politiker ute i kommunerna för att lyssna på era lokala väljare? Tar ni med vår kritik till Stockholm eller rycker ni på axlarna och stoppar huvudet i sanden?

Smärtgränsen är nådd vad gäller bensinen, skatter med mer. Sverige har ett av världens högsta skattetryck och ska vara ett välfärdsland, men ska det fortsätta så här i framtiden kommer vi inte vara det så länge till. Sverige kommer då bli som på 1800-talet, med fattiga och rika.

Bränsleupproret Skaraborg

Staffan Tor Gising

Anki Hägg

Jenny Westberg Karlsson

Per Persson

Semchi Safeta

Tommy Murto

Daniel Larsson

Magnus Karlsson

Tina Andrésen

Samt 3500 andra medlemmar