Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vårt samhälle är sårbart – men vår försvarsvilja är stark

I och med coronapandemin har vi sett hur sårbart vårt samhälle är. Pandemin slår brett och prövar samhällsviktiga funktioner och Sveriges krisberedskap mycket hårt. Det är för situationer som dessa våra lottor är utbildade och övade.

Svenska Lottakåren ger kvinnor i alla åldrar en möjlighet att omsätta sitt samhällsengagemang i konkret handling. Våra medlemmar är redo att göra en insats under årets alla dagar, när ordinarie personal behöver stöd för att klara uthålligheten under lång tid i kris och när fler individer behövs för att gemensamt klara av en insats.

I Skaraborg är vi tre lottakårer som arbetar tillsammans; Östra Skaraborgs lottakår, Ryda lottakår och Lidköpings lottakår. Det vi har gemensamt är att vi vill bidra till ett säkrare och tryggare samhälle. Våra medlemmar bidrar aktivt genom att till exempel utbilda sig för att stödja Försvarsmakten eller annan myndighet när de behöver extra resurser.

Idag firar vi Svenska lottans dag. Idag som alla andra dagar på året är vi med och bidrar till vårt samhälles krisberedskap och totalförsvar. Vi är en garant för en stark försvarsvilja och är med och bygger ett samhälle med stor motståndskraft. Vi ställer upp när samhället behöver oss.

För det handlar i grunden om Sveriges trygghet. Vi finns där för att göra en insats när det behövs. Gör det du med.

Östra Skaraborgs lottakår

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel