Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi socialdemokrater prioriterar annorlunda

Göran Gynnemos påstående om att vi socialdemokrater inte tar ansvar är fel.. Sanningen är en helt annan, nämligen att vi hade gjort andra prioriteringar än den som majoriteten, (M, KD, C, V och MP), nu väljer att göra.

Att spara på bidrag till studieförbunden är en besparing som vi socialdemokrater aldrig kommer att stå bakom. Studieförbunden gör ett fantastiskt arbete för folkbildningen och för ungdomar.  D v s många av de grupper som är mest utsatta i tider av besparingar och för de som har det tufft ekonomiskt. Dessutom är det så att regeringen har valt att kompensera kommunerna med ökade statsbidrag för att slippa både den sortens besparingar, samt besparingar på uteblivna entré avgifter inom kultursektorn och fritidssektorn.

Detta antog vi att Göran Gynnemo som ordförande i kultur och fritidsnämnden var medveten om. Nu väljer majoriteten i kommunen att lägga dessa pengar till resultatet och lägger istället ett tufft sparbeting på Kultur och fritidsnämnden. Vi är väl medvetna om att det är tuffa sparbeting men att lägga skulden på Socialdemokraterna när vi redovisar våra prioriteringar är ingen hederlig retorik utan både ohederligt och okunnigt av Göran Gynnemo.

Detta bekräftar också att det vore bra med presidiemöten mellan de olika nämnderna när man har gemensamma saker att prata om för att reda ut oklarheter och frågor som inte får gehör från majoriteten.

Sedan var det påståendet kring Ishallen. Vi socialdemokrater fick information av ordföranden i Tekniska nämnden att Kultur & Fritidsnämnden var tvungna att göra en beställning på den miljon som var avsatt i Tekniska nämndens  investeringsbudgeten för renovering av Ishallen. Som ett led av detta lägger vi Socialdemokrater ett yrkande på vad denna miljon skall användas till. 

Göran Gynnemo ändrar sedan versionen i en insändare i FT 28/12-20 och menar att det har varit klart sedan september -20. Kan tyckas märkligt och sena besked från majoriteten! Men vi ställer oss i kön tillsammans med skolelever, familjer och inte minst hockeyklubben och tackar för besked om detta.

Läs mer: Insändare: Odenrinken har alltid fått ge vika

Nu ser vi fram emot säsongen 21/22 då Falköping får en ishall där alla får plats att byta om och där det inte regnar in.

Men visst är det konstigt att majoritetens ordföranden inte pratar med varandra, det är ju bara en ynka liten parkeringsplats mellan stadshuset och bibblan.

Detta bekräftar också att det vore bra med presidiemöten mellan de olika nämnderna när man har gemensamma saker att prata om för att reda ut oklarheter och frågor som inte får gehör från majoriteten.

Och som sagt vi socialdemokrater tar ansvar men vi prioriterar annorlunda och använder statsbidragen till det som regeringen anser att de ska användas till, nämligen att underlätta de verksamheter som är mest utsatta i spåren av pandemin.

Ingvor Bergman

Oppositionsråd 

Helene Svensson 

Vice ordförande Kultur och Fritidsnämnden

Vill du också skriva en insändare? Gör din röst hörd i FT - här kan du skicka in din text