Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vilken äldreomsorg kommer jag och min hustru att få i Falköping?

Insändarskribenten undrar hur kommunen resonerar om fortbildning av personalen inom äldreomsorgen - och får svar direkt av Falköpings kommun.

Läste i Falköpings Tidning, att kommunstyrelsen vill spara det statliga bidraget för att stärka kommunens budget. Jag trodde i min enfald, att jag på äldre dar kunde vara säker på att bli omhändertagen av kunnig och utbildad personal. Har jag kanske misstagit mig?

Har kommunen verkligen så kunnig och välutbildad personal, anställd på heltid, att den inte behövs en enda timmas extra utbildning? Skulle vara roligt att få reda på vad Kommunals företrädare anser om kommunledningens beslut. Att jag vill ha reda på hur kunnig äldrevårdpersonalens kunnande är, beror på att jag och min sambo är i den ålder där jag/vi när som helst kan få behov av vård.

Dessutom har jag under 10 - 15 års tid betalat avsevärd mera i skatt än människor som haft samma arbetsinkomst, så jag begär att bli behandlad av kompetent personal den dag jag inte klarar mig själv.

Per Sörensen

SVAR DIREKT:

Varje år får Sveriges 290 kommuner olika typer av statliga bidrag. Det kan antingen handla om generella statsbidrag som kan liknas en ”pengapåse” där det står kommunen fritt att själv prioritera vad pengarna ska användas till, eller om riktade statsbidrag där man tydligt från statens sida specificerar vad pengarna ska destineras till. I fallet om det statliga bidraget för äldreomsorgslyftet är medlen tydligt riktade till att användas för att anställa outbildad personal och erbjuda dem fast anställning samtidigt som de går utbildning till antingen undersköterska eller vårdbiträde.

I Falköpings kommun har vi 95% utbildad personal inom äldreomsorgen och de som inte har utbildning har erbjudits möjlighet att utbilda sig. Samtidigt finns ett stort antal utbildade undersköterskor som idag har tidsbegränsade anställningar hos oss. Vi och den fackliga organisationen är överens om att dessa först bör erbjudas fast anställning innan vi börjar anställa outbildad personal som därmed skulle få gå före de som både har utbildning och en tidsbegränsad anställning hos oss. Falköpings kommun hade mer än gärna använt dessa pengar till att satsa på vidareutbildning för undersköterskorna i vår organisation men tyvärr ges inga sådana möjligheter.

I Falköpings kommun har vi en väl fungerande äldreomsorg, både på särskilt boende och inom ramen för hemtjänsten, och när behovet väl uppstår kan du känna dig trygg med de verksamheter vi har och den personal som arbetar i dem.

Adam Johansson

Kommunstyrelsens ordförande (M)

Sture Olsson

Socialnämndens ordförande (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel