Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Iphone X blev den mest sålda smarttelefonen

Iphone X lanserades på hösten förra året. Under det första kvartalet på 2018 blev Apples värstingmodell den mest sålda i hela världen, enligt en studie publicerad av det amerikanska datanalysföretaget Strategy Analytics.

Från januari fram till i slutet av mars sålde Apple 16 miljoner enheter av modellen Iphone X. Med den siffran ligger företaget i topp vad gäller antal sålda smarttelefoner och det motsvarar 4,6 procent av samtliga sålda smarttelefoner under årets första kvartal.

Tätt efter kommer Apples iPhone 8, iPhone 8 Plus och Iphone 7. En uppstickare i listan är Kenesiska Xiaomis lågprismodell Remdi 5A, som sålde 5,4 miljoner enheter. Xiaomi Redmi 5A har dock inte fått fäste i Sverige, utan säljs mest i Indien och Kina.

Först på en sjätteplats kommer Samsung med sin Galaxy S9 Plus. Modellen lanserades dock i mitten av mars och fick därför långt ifrån lika mycket tid att sälja.

– Vi förväntar oss att S9 Plus kommer bli den mest sålda Android-telefonen globalt under det andra kvartalet", säger Woody Oh, vd för Strategy Analytics, till analysföretagets hemsida.

Totalt 345,4 miljoner smartphones såldes världen över under det första kvartalet.