Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Isabelle Waldenvik seglar för mänskliga rättigheter

Isabelle Waldenvik (KD) kommer i oktober att segla in i Israel. Målet för resan är att uppmärksamma de kristnas utsatta situation i Mellanöstern. – Elida har redan satt segel och jag kommer att flyga ner till Cypern för att ansluta därifrån, berättar Isabelle.

Med på båtresan finns också Isabelles före detta chef i Bryssel, Lars Adaktusson.

– Vi tycker det är otroligt fint att fler vill sluta upp i denna segling för att visa medmänsklighet, solidaritet och stå upp för mänskliga rättigheter, säger Olivia Larsson, styrman på Elida.

Utmanande

Isabelle själv kallar säkerhetsläget i området för utmanande och konstaterar att personerna på Skandinaviens största segelbåt har utsatts för många hot.

– Det är lite pirrigt inför resan, konstaterar kd-politikern.

Hon vet också att deras ankomst kommer att orsaka stor uppståndelse.

– Jag tycker att det är viktigt att belysa de kristnas situation och försöka skapa bättre relationer med Israel, menar Isabelle.

I valtider handlar ganska lite om utrikespolitik, men under sin tid i Bryssel fick hon upp ögonen för hur utsatta vissa grupper är.

Vad står på programmet när ni kommer till Telaviv?

– Jag kan faktiskt inte detaljerna eftersom man har försökt hålla det hemligt av säkerhetsskäl.