Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Isabelle Waldenvik får nytt tidningsjobb

Världen idag expanderar och rekryterar Isabelle Waldenvik som ny opinionsredaktör. Den nya rollen handlar om att vara ett ansikte utåt för tidningen, ansvara för ledarsidan och verka för ett större genomslag i samhällsdebatten. – Det är ett spännande uppdrag och tidningen lyfter exempelvis ofta frågor om utsatta minoriteter, säger Isabelle till tidningen.

Isabelle Waldenvik kommer närmast från en tjänst som politisk sekreterare för Kristdemokraterna i Göteborg och har under flera år arbetat politiskt lokalt och regionalt. Hon har också arbetat för Lars Adaktusson (KD) i Europaparlamentet och varit ansvarig strateg för integrations- och omvärldsfrågor i Skara kommun. Hon är dessutom certifierad framtidsstrateg.

– Jag får visserligen lämna mina styrelseuppdrag inom partiet, de är inte förenliga med min nya roll. Det här är en tidning som går mot trenden och växer, de tar också upp frågor från hela världen, fortsätter Isabelle.

Varmt hjärta

Även chefredaktören är nöjd med rekryteringen.

– Jag tycker hon personifierar vår slogan om att vara en tydlig, saklig och varm röst i mediebruset. Hon förenar ett skarpt intellekt med ett varmt hjärta, säger Lukas Berggren.

Isabelle Waldenvik tar ett kliv ifrån politiken i och med sin nya roll. Men det nya uppdraget blir samtidigt en naturlig fortsättning på det engagemang som fick henne att driva en personvalskampanj inför höstens val, under devisen ”En ung röst för ett upprättat Sverige”.

– Att jag engagerat mig inom politiken grundar sig i min drivkraft att få vara med och påverka samhällsutvecklingen. När Lukas ställde frågan om den här rollen kändes det därför helt rätt för mig. Jag får fortsätta mitt engagemang på en ny arena och i ett nytt forum.

Passar in

Lukas Berggren berättar att Isabelle Waldenvik passar väl in i tidningens profil.

– Isabelles budskap om ett upprättat Sverige stämmer väl överens med tidningens dna. Vi får in både kompetens och engagemang, så man kan säga att hon är både ”head-huntad” och ”heart-huntad”.

Som uttalat värdekonservativ drar sig inte Isabelle Waldenvik för att efterlysa tydliga kristna värderingar.

– Sverige är ett av världens mest sekulariserade och individualistiska länder och saknar en tydlig moralisk kompass. Det påverkar synen på människan och relationer, men spelar också en roll för vad som premieras i samhället, säger hon.

Läs hon seglade för freden

Läs KDU årets gaselldistrikt

Ny tjänst

Tjänsten som opinionsredaktör är ny på Världen idag och Lukas Berggren ser fram emot att arbeta tillsammans med Isabelle Waldenvik och att satsa mer offensivt på opinionsbildning.

– Det känns väldigt bra och vi kan konstatera att det här möjliggörs av att vi har vuxit så kraftigt på sistone, inte minst på prenumerationssidan.

Isabelle Waldenvik tillträder tjänsten som opinionsredaktör den 7 januari 2019, men basen kommer fortfarande att vara Skövde och Skaraborg.

– Den nya tekniken gör att man inte blir så beroende av geografin, men tidningen har kontor i Huskvarna, Stockholm och Uppsala. Som framtidsstrateg har jag ofta sagt att tidningarnas tid kan vara förbi, men nu ger jag mig själv in i branschen.