För första gången spelade Sveriges damlandslag på nationalarenan i Solna. 25 882 i publiken innebar det högsta åskådarantal som har sett en svensk damlandskamp på hemmaplan.

Rekordpubliken fick dock se ett Tyskland som var klart bättre än Sverige inledningsvis. Efter 0-0 i paus såg Kathrin Hendrich och Linda Dallman till att Tyskland skaffade sig en 2-0-ledning.

Men under den sista halvtimmen vaknade Sverige och flyttade upp spelet rejält. Efter att Sofia Jakobsson fälldes i straffområdet såg lagkapten Caroline Seger till att reducera till 1-2 från elvameterspunkten. Sverige hade sedan ett antal kvitteringschanser, men tyskorna lyckades hålla undan och vinna – som de har gjort mot Sverige så många gånger genom historien.

Det svenska laget tackar publiken efter 1-2 förlusten i lördagens fotbollandskamp mot Tyskland.

Foto Naina Helén Jåma/TT

Förbundskapten Peter Gerhardsson gjorde fem byten under matchens sista halvtimme, men Piteå-spelaren Janogy fick alltså ingen speltid. Hon har tidigare i år spelat två landskamper.

På tisdag spelar Sverige en ny landskamp borta mot Österrike. Det blir sista matchen innan Peter Gerhardsson i mitten av maj presenterar truppen till sommarens fotbolls-VM i Frankrike.

– Tyskland var väldigt bra, det klart bästa lag vi mött. Det är fantastiskt med publik och allt, men för att ta några steg och få svar inför VM måste man ha det här. I dag var Tyskland bättre. Frågan är hur vi kan närma oss dem, sade Peter Gerhardsson till TV12 efter matchen.