Sverige fick en perfekt start på VM-resan i Frankrike. I premiären mot Chile vann svenskorna med 2–0. Detta efter två mål i slutet av matchen, dessutom efter att matchen stoppats för en längre stund på grund av åskväder.

Därefter kom Sverige dock in på planen igen och avgjorde matchen.

Detta med en viss Madelen Janogy i huvudrollen.

Efter att hon inlett matchen på bänken blev Falköpingstjejen nämligen inbytt i den 81:a minuten. Peter Gerhardssons tredje och sista byte för matchen, vilket skulle visa sig bli lyckat.

Två minuter senare var Janogy nämligen inblandad i det förlösande 1–0-målet då bollen via henne och Anna Anvegård rann fram till Kosovare Asllani som tryckte upp bollen i krysset.

En bra start på inhoppet – men bara början.

LÄS OCKSÅ: Janogy bakom glädjen i Rennes – samtidigt jublade moderklubben: "Helt fantastiskt!"

På tilläggstid stod Janogy nämligen för en soloräd, dribblade sig förbi ett par chilenska ben och in i straffområdet. Därifrån vred hon in avslutet med vänstern, högt i nät, och fastställde 2–0 för Sverige.

– Jag var väldigt sugen så jag kände verkligen att ”nu jävlar, nu ska jag köra”. Det var min känsla. Jag var inte nervös alls, utan så sjukt taggad, säger Janogy till Aftonbladet efter matchen.

– Jag kollade mobilen lite, jag såg att min syrra skrev “jag gråter, fyfan vad bra du är”. Då blev jag nästan tårögd, fortsätter hon.

En VM-debut som heter duga för Madelen Janogy som efter slutsignalen omfamnades av lagkamraterna.

Nästa match spelar Sverige söndagen den 16 juni mot Thailand.

LÄS OCKSÅ: Målsättningarna har tagit Janogy till VM: "Då kan du uppnå nästan vad du vill"

LÄS OCKSÅ: Kompisen, systern och U-tränaren om Janogys resa: "Får nästan gåshud bara man tänker på det"